OADK® ontzorgt u graag met de vaak onbekende valkuilen die onze wetgever heeft bedacht. Naast dat u als eigenaar verantwoordelijk bent voor een correct en veilige uitvoering, moet u bijna deskundige worden om dit tot een goed einde te kunnen brengen.

Meerdere adviesbureaus
Uiteraard zijn er meer advies bureaus die asbest gerelateerde projecten voor u kunnen begeleiden. Echter zijn deze vaak betrokken bij 1 van de processen die spelen binnen het veld asbest. U heeft dan direct uw eerste belangenverstrengeling al te pakken. De projectbegeleiding is ook vaak de DIA de Deskundig Asbest Inventarisator. Dat is op zich niet zo erg, maar 9 van de 10 advies bedrijven hebben ook een eigen laboratorium. Dus het asbestrapport, de eindcontrole en begeleiding allemaal door 1 partij. Het zal vaak goed gaan, maar ook voorbeelden te over waarin het gruwelijk mis gaat. Naast de meerwerkkosten en vaak niet kundige begeleiders kunnen u niet de handvaten geven die u zou willen en moeten hebben.

Mogen wij eerst bij u komen kijken, uiteraard geheel vrijblijvend…
Wij worden dan ook graag voordat u enige actie uitvoert naar bevoegd gezag(gemeente/provincie en/of controlerende instanties) of bedrijven binnen de asbestverwijderingsketen, ingeschakeld. Het is belangrijk om direct een goede start te maken met uw project. Wij komen dan ook graag vooraf bij u langs. Voor een eerste kennismaking, en een rondgang op uw project kan u voor veel problemen behoeden.

Reguliere werkwijze
Naast dat de wetgever u verantwoordelijk houd voor de juiste uitvoering, is het normaliter het geval dat een asbestrapport wordt doorgestuurd aan een aantal asbestverwijderingsbedrijven. Die stellen dan op basis van eigeninzicht een aanpak aan u voor met bijbehorende kosten. Naast dat elk bedrijf wellicht een andere benadering heeft, is het voor u onmogelijk de offertes met elkaar te vergelijken. de diverse aanpakken zullen in de meeste gevallen behoorlijk van elkaar afwijken. Wij streven er dan ook naar altijd naast u als onafhankelijke partij te kunnen opereren. Wij stellen een plan van aanpak voor, en schrijven voor hoe het conform de wet en regelgeving moet worden verwijderd. Zo moet elk bedrijf een offerte inleveren die inhoudelijk in uitvoering en in project locatie gebonden afwijkingen volledig overeenstemt. Zo kunt u dus appels met appels vergelijken.

Hoofdelijke verantwoordelijkheid
Waarom deze moeite? Velen gingen u al voor in een rechtszaak. Waarbij de diverse offertes als voldoende en overtuigend bewijs werden gezien, om te kunnen aantonen dat u als eigenaar zich had moeten afvragen waarom er zoveel verschil in offertes aanwezig was. U ging voor de goedkoopste, het is tenslotte uw portemonnee. De tweede offerte die is bijvoorbeeld 10.000 euro duurder. Dan zal de rechtbank u vragen: heeft u gelezen waar de verschillen zaten? Dan is het te hopen dat de verwijderaar een gespecificeerde offerte heeft aangeleverd met open calculatie. Heeft u alleen een offerte goedgekeurd met een bedrag en dat conform het asbest rapport al het asbest zal worden verwijderd. Deze laatste is gevaarlijk. U wordt geacht als behoedzame Nederlander altijd achterdochtig te zijn, en had u dus een specificatie moeten opvragen. Kortom: voorbeelden hoe het mis kan gaan, u bijna een asbestopleiding moet volgen, om alle valkuilen en problemen het hoofd te kunnen bieden. Wij nemen deze zorg graag van u over. Wij begeleiden het hele proces. Van aanvraag tot de opdrachtverstrekking, tot het melden en goedkeuren van werkplannen, de uitvoering en de eindcontrole, gevolgd door onze onafhankelijke eind inspectie samen met u en de partijen die hebben samen gewerkt.

Ben u geïnteresseerd naar onze dienstverlening?
Graag maken wij dan een gaatje in onze agenda vrij. Uiteraard geheel vrij van kosten en verplichtingen. Via het contact formulier kunt u uw informatie achter laten. Wij bellen u zo spoedig mogelijk voor het maken van een afspraak bij u op locatie.